Fruits Sauvage 2019 IGP Pays d'Oc Maison Badet -Clement € 7.90 btw inb.

Tophuis uit Bourgogne richt zijn pijlen op de Languedoc-Roussillon en scoort zeer hoog met hun Fruits sauvage in rood. Een wijn die iets koeler mag geserveerd worden. bv bij een salade, lasagne of een vleesbrochet.

Gegevens

de wijnbouwer

De familie Delaunay is al meer dan honderd jaar een begrip in Bourgogne, als producenten en ‘négociant-éleveurs’ (handelaars die de wijnen zelf opvoeden). De Bourgogne, Nuits Saint Georges is de thuisbasis van Catherine en Laurent Delaunay. Dit wijnmakers duo vertegenwoordigen de 4e generatie van deze familie. Als afgestudeerde oenoloog richtten ze in 1995 met de steun van hun familie een eigen handelsbedrijf, Badet Clément & Cie (naar de naam van een door hun grootvader in 1932 overgenomen klein wijnhuis). Hun oorspronkelijke doel was het overbrengen van hun kennis in de Zuid-Franse regio Languedoc . En tevens om daar de familietraditie voort te zetten van het uitzoeken en opvoeden van speciale cuvées met een duidelijk streekgebonden karakter.

Badet Clément vandaag de dag

Bijna 15 jaar later is het ‘bedrijfje’ flink uit haar jasje gegroeid en de doelstelling is met de tijd meegegaan. Badet Clément & Cie zijn nu ‘créateurs de vins de marque’ (merkwijn ontwerpers), gespecialiseerd in het creëren van Franse, kwalitatief hoogwaardige merkwijnen voor de internationale markten. Badet Clément is een grote producent die twee kleine wijngaarden bezit in de Bourgogne en Roussilion en een vinificatie kelder in de Minervois

hoe ontdekt de sommelier van restaurant de Bietemolen ( overgenomen in 2017) stelde tijdens het laatste diner voor de overname een speciaal wijntje voor in plaats van de 'wijn-bij-het-menu'. Zo ontdekte ik de Pontificis in wit en rood. Ik ging op zoek naar meer van dit wijnhuis en ontdekte zo deze Fruits sauvage.
de wijn FRUITS SAUVAGE BADET - CLEMENT
jaar 2019
streek IGP pays d'Oc
druivenrassen 100% merlot
vinificatie traditioneel op inox cuve + rijping op gebruikte eiken vaten
type

neus: gekookte zwarte bessen - wat vegetatie
mond: sappige aanzet - goeie balans

!!!
foodpairing lekker bij rood vlees - bij barbecue gerechten
bewaren tot 3 jaar na oogstdatum
Prijs

7.90 x 6 / 8.90 per fles / 9.90 per fles in geschenkverpakking

Pontificis  2019  IGP Pays d'Oc  Maison Badet - Clement
Pontificis  2019  IGP Pays d'Oc  Maison Badet - Clement
Fruits Sauvage  2019  IGP Pays d'Oc  Maison Badet - Clement  € 7.70 btw inb.

Wenst u meer informatie?

Contacteer Wilfried